Selecteer een pagina

Culinair genieten tijdens “BCAN Nieuwjaarshapperij”

In de uitnodiging stond “Nieuwjaarshapperij”. Zo’n omschrijving doet eigenlijk vooral denken aan eeneetcafé-achtige setting en dito kwaliteit. Niets bleek donderdag 23 januari minder waar. De in totaal circa
45 gasten, bestaande uit BCAN-leden en hun levenspartner, werden in de bijna sprookjesachtige sfeer in Restaurant De Oranjerie, gelegen op landgoed De Schaffelaar in Barneveld, ronduit culinair gefêteerd.

Historische locatie

Bij binnenkomst kregen de gasten eerst een lekker glaasje bubbels. Vervolgens wensten de BCAN-leden elkaar zowel met handdrukken als zoenen het beste toe voor het komende jaar. Tijdens het enthousiast uitwisselen van de gelukwensen werden we getrakteerd op enkele subtiele amuses.
Vervolgens nam voorzitter Arjan het woord waarbij hij de historische kennis van enkele BCAN-leden met be

trekking onze locatie op de proef stelde. Over de gegeven antwoorden hullen we ons in stilzwijgen.
Restaurant De Oranjerie werd 15 jaar geleden gebouwd en is een vrijwel exacte kopie van het schitterende gebouw dat in de negentiende eeuw op landgoed De Schaffelaar dienst deed om planten, heesters en boompjes die niet bestand zijn tegen de vorst de koude wintermaanden door te helpen.

Heerlijk 6-gangen menu
Na de heerlijk korte toespraak van Arjan en het namens het BCAN-bestuur uitspreken van de beste wensen voor alle aanwezigen met betrekking tot 2020 konden BCAN’er s en hun partner aanzitten aan de drie prachtig gedekte tafels en genoten ze zowel van culinaire hoogstandjes als van heerlijke wijnen waaronder een fluweelzachte Ripassa.

Kortom, deze “nieuwjaarshapperij” was een stijlvolle en bijzonder gezellige aftrap voor 2020 waarin er weer uiteenlopende activiteiten gepland staan.

Organisatoren van dit geweldige BCAN nieuwjaarsdiner: hartelijk bedankt!

Tekst: Jeroen van Netten, Rhinoz (web)tekst + advies)

Foto’s