Selecteer een pagina

Op 21 september jl. organiseerde Zakelijk Netwerk BCAN uit Amersfoort een zogeheten ‘E-Rally’. De leden mochten die middag kennismaken met het rijden in een 100% elektrische auto, een heel bijzondere ervaring, zo bleek na afloop…

In tien teams reden de leden een parcours aan de hand van het bolletje pijltje-systeem en beantwoordden onderweg vragen. De korte route was 93,5 km, de langere 120 km in een soort lus rond Amersfoort . Gereden werd via een aantal kastelen in de regio en de Utrechtse heuvelrug zoals Kasteel de Hooge Vuursche en Kasteel Sterkenburg. Ook maakte de teams kennis met een snel laadstation langs de snelweg.

De rit startte en eindigde in Hoogland. De afsluiting was met een drankje, een hapje eten en de prijsuitreiking.

De auto’s werden beschikbaar gesteld door Van Poelgeest BMW Amersfoort en Pon Dealer Amersfoort die ook lid zijn van BCAN.

 

 

 

Elektrisch rijden is ‘Fun’ en nodig.

Met de rally wil de BCAN de ‘fun’ van elektrisch rijden overbrengen en bijdragen aan het bewust worden van de voordelen hiervan. Arianne van der Velde en Dick Kreijne willen namens BMW en Volkswagen promoten wat hiervoor nodig is en wat ondernemers en bedrijven concreet kunnen doen om dit te realiseren. ‘Ook al is het op bescheiden schaal. Alle beetjes samen wordt een krachtige stroom. De ‘E-Rally’ is hier een voorbeeld van’.

Waarom de E-Rally?

Arianne van der Velde (BMW) en Dick Kreijne (Volkswagen): ‘We vinden het belangrijk mensen te laten ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. Vaak hebben mensen vooraf hun bedenkingen, maar als ze het eenmaal hebben ervaren, zijn ze in veel gevallen enthousiast’.

Arianne: ‘De auto reageert wat vlotter, daar moet je echt even aan wennen’.
Over duurzaamheid zegt Dick: ‘Ook hierin wordt voortdurend geïnnoveerd. De ontwikkeling van de accu gaat als een speer.’

Sinds het Klimaatakkoord in Parijs is het ook een hot item binnen de vaderlandse politiek. Er worden gericht subsidies uitgegeven en de in grote steden zijn er grootse plannen om over een aantal jaar alleen nog maar 100% elektrische (bedrijfs)auto’s toe te laten.

De winnaars…

(v.l.n.r. Dick Kreijne, Alfred van Muiden, Teun Tietema en Arianne van der Velde)

Alfred van Muiden (C,M & P) en Teun Tietema (Elite Automatisering) wonnen de 1e editie van de BCAN E-rally. De hoofdprijs (vier kaarten voor een avond theater in Flint Amersfoort) werd beschikbaar gesteld door Van Poelgeest BMW Amersfoort.

In 2018 weer

De ontwikkelingen staan niet stil. De accu’s worden elk jaar kleiner, krachtiger en betaalbaarder. De merken Volkswagen en BMW spelen hier ieder jaar weer beter op in.

Wij zien er naar uit deze dan opnieuw te testen…

Foto’s staan online

Alle leden die mee hebben gedaan, bedankt voor een geweldige dag en de geweldige foto’s die jullie onderweg hebben gemaakt! Alle foto’s van de eerste BCAN E-Rally staan nu online:

Foto's van de geweldige 'Kastelen-route' die gereden werd tijdens de 1ste BCAN E-Rally!

Opslået af BCAN på 25. september 2017