Selecteer een pagina

BCAN-leden ontdekken Eindhoven tijdens ledendag
De jaarlijkse ledendag voor BCAN-leden en hun levenspartner vond dit keer plaats op donderdag 7 november.
In totaal 20 deelnemers verzamelden zich om 9.30 uur in het gezellige clubhuis van Golfclub Hoogland-Amersfoort en deden zich tegoed aan koffie, muffins en cake. Streng edoch rechtvaardig dirigeerde voorzitter Arjan te Lintelo allen exact om 10.00 uur naar de bus van Besseling Transport waar chauffeur Albert op ons wachtte. Eigenlijk doen we met de omschrijving ‘bus’ zijn luxueuze touringcar, voorzien van diverse luxueuze extra’s, een beetje tekort.

Eindhoven, here we come
In de uitnodiging was al het nodige verteld over onze bestemming: de steeds meer swingende en bruisende Brabantse stad Eindhoven. Als een echte reisleider deed Arjan in onze semi-vip touringcar de promotalk over Eindhoven nog eens dunnetjes over. Volgens mij in nauwelijks 1,5 uur reden we, vergezeld door de voorspelde regen, naar Eindhoven. Op Strijp-S, één van de vele voormalige fabrieksterreinen van Philips, deden we ons in een hippe uitspanning met industriële uitstraling tegoed aan een heerlijk vissoepje en verrukkelijke broodjes. 
Een enkeling vergezelde dit met een lekker wit wijntje, anderen kozen voor koffie.

Van boerendorpen tot brainport
Na de vroege en prima verzorgde lunch werden we door stadsgids Jessica uitvoerig geïnformeerd over de stad Eindhoven dat oorspronkelijk bestond uit een aantal boerendorpen en zich na de komst van Philips en overige high-tech bedrijven ontwikkelde tot de brainport van Nederland. Een maquette maakte duidelijk hoe de bebouwing er uiteindelijk uit gaan zien en hoe voormalige fabrieksgebouwen een nieuwe bestemming hebben of krijgen. Ondanks een spatje regen wandelden we vervolgens door de wijk Strijp-S die bestaat uit een mooie en bijzondere mix van bedrijfsgebouwen en woningen. Opmerkelijk is dat er, temidden van allerlei oude gebouwen, volop nieuwe panden gebouwd worden.

Workshop gin maken
Na de interessante rondleiding waarbij we o.a. een filmhuis bezochten met aan de muur een groot schilderij dat de inventiviteit van Philips op prachtige wijze verbeeldt, bracht chauffeur Albert ons per touringcar naar Bottle Distillery voor het proeven en zelf maken van gin. Na kort en bondig verteld te hebben over gin, o.a. dat het oorspronkelijk een Nederlands product is en dat er altijd jeneverbessen in moeten zitten, liet eigenaar Mark ons allerlei drankjes proeven. Eerst kregen we kleine glaasjes bierbrand voorgeschoteld waar een vleugje hop aan te proeven zou zijn. Uiteraard stond het iedereen vrij om de glaasjes leeg te drinken dan wel slechts een enkel nipje te nemen. Vervolgens mochten we proeven van 4 verschillende glaasjes met gin, de donkerste uitvoerig had duidelijk de voorkeur van de meeste BCAN’ers. Daarna werd de combinatie van gin met Tonic uitvoerige op de proef gesteld. In een hal achter het proeflokaal vertelde medewerkster Lotte ons daarna naast een imposante productieketel alle ins en outs van het ambachtelijke distileerproces. Inmiddels waren er zoutjes aangerukt en mocht iedereen, op basis van een heldere instructie, zijn of haar eigen gin samenstellen en bottelen in een flesje voorzien van een eigen etiket.

Italiaanse afsluiting
Uiteraard had Albert zich geheel onthouden van drankgebruik. Daardoor kon hij ons klokslag 18.00 uur probleemloos vervoeren naar ‘De Kazerne’ in Eindhoven, een Italiaans restaurant met een prachtige industriële inrichting. Na genoten te hebben van een heerlijk diner gingen we per touringcar weer richting Hoogland. Al na 20 seconden kwam Carl erachter dat hij zijn mobiele telefoon in het restaurant had laten liggen. Reden voor chauffeur Albert om even om te keren. Gelukkig lag Carls telefoon bij de receptie en kon hij tamelijk opgelucht samen met de andere BCAN’ers alsnog richting Hoogland afreizen. Geheel volgens planning arriveerden we rond 22.00 uur bij Golfclub Hoogland – Amersfoort.

Organisatie, hartelijk bedankt voor deze superleuke en afwisselende ledendag!

Tekst: BCAN-lid Jeroen van Netten, Rhinoz (web)tekst + advies)

Foto’s – Ledendag Eindhoven